Výroba vlastního ekologického osvěžovače aneb jak na to?

Proč zbytečně kupovat osvěžovače, které jednak nejsou levnou finanční záležitostí, nedisponují pokaždé dobrou životností i..

Číst více

Výroba vlastního ekologického osvěžovače aneb jak na to?

336x280-obecny-1511194711.png

Proč zbytečně kupovat osvěžovače, které jednak nejsou levnou finanční záležitostí, nedisponují pokaždé dobrou životností i kvalitou. A především nejsou nejlepším řešením vůči životnímu prostředí i v rámci účinku na lidské zdraví. A ještě budete mít větší radost o to, že se jedná o vaši vlastní výrobu a to vždy potěší dvojnásob.
 sušené citrusy
Citrónová vůně ve formě rozprašovače
 
Do půl litru vody dejte malou lžičku jedlé sody a polévkou lžíci přeceděné přes plátno či cedník citronové šťávy. Vše promíchejte, nelekejte se intezivního pěnění. Po skončení této normální reakce je třeba přelít směs do rozprašovače a již používat jako v případě kupovaného. Jen podstatný rozdíl, že se jedná o mnohem adekvátnější alternativu.
 
Dopřejte si voňavou sodu
 
Připravte si skleničku od zavařeniny, do které dejte půl sáčku sody a zhruba okolo deseti kapek olejíčku. Do otvoru víčka je třeba udělat malinké otvory, ideální pokud použijete hřebík, se kterým to jde dobře. Jakmile po určité době bude mít vůně klesající intenzitu, postačí opět nakapat pár kapek. Sodu postačí vyměnit jednou za měsíc ve skleničce.
 
Provoněný interiér doma i v kanceláři
 
Zde se jedná nejen o lepší variantu ohledně ekologie, efektivnosti ale i po designové stránce velmi interesantní kousek v rámci vlastní výroby. Do očištěné a etiketou zbavené zavařovací sklenice dejte trochu vody, plovoucí svíčku, citrusové ovoce, bylinky a aromatický olej, jako je například vanilka, kokos či pomeranč. Ideální je kombinace citronu s rozmarýnem nebo naopak pomeranč s vanilkovou esencí. Aby sklenice vypadala interesantněji, je vhodné ji ovázat stuhou a takto přikrášlit.
 celá skořice
Klasika v podobě postpourri
 
Ideální do každého interiéru. A jak jednoduché. Jen postačí usušit květy, okvětní plátky či drobnější plody. Tyto usušené věci smíchat společně s kořením a doplnit můžete listím ze stromů či použít i nasbírané šišky. Jedná se i o velmi pěknou dekoraci.
 
Kouzlo v rámci odpařování
 
Svařené víno či svařené koření dejte na radiátor a vůni nechte odpařit. Alternativou je i talířek položený na horkém radiátoru a na něm kousky kůry z pomeranče, citronu apod. Automaticky je celá místnost krásně provoněna.
 
Vonné tyčinky ve vhodnější variantě
 
Postačí úplně obyčejné špejle, které naložíte do připravené aromatické esence. Špejle dobře natáhnou tekutinu a tím dojde k postupnému uvolnění vůně po celé místnosti.

Výroba vlastního ekologického osvěžovače aneb jak na to?
Ohodnoťte příspěvek